image/svg+xml

Střížkov, stanice metra C

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Střížkov, stanice metra C

Popis: Nástupiště má koleje uprostřed, nástupiště jsou tedy po stranách, břehová stanice, vstupuje se vpravo ve směru jízdy a je to nástupiště bez sloupů. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště jsou výstupy po stranách, tj. nikoli vpředu a vzadu na nástupišti. Na nástupišti je akustický majáček a oznámení směru eskalátoru. Tato stanice slouží obyvatelům Proseka, části, která se jmenuje Stížkov, nedaleko je Poliklinika Prosek (za metru a přes Lovosickou). Do vestibulu se lze dostat přes eskalátory a po pevných schodech, které slouží spíše pro vstup do metra. Vestibul stanice je v úrovni ulice. Tvoří ho unikátní budova s klenutím. Tato stanice má 4 výtah - po dvou z každého nástupiště buď do vestibulu - objektu stanice nebo úplně před něj na ulici nebo do parku. Výstup na straně Letňany - Háje je po pěších schodech souběžně s eskalátory. Je třeba dbát zvýšené opatrnosti na nástupišti. Nástupiště nevyhovuje pravidlům prostorového členění, má prosklené segmenty a obtížné výstupy. Zvláště při příchodu na nástupiště dole pod schody je skleněná zábrana, kterou musíte obejít, ale dál nevím, co úplně myslí. Jinak je stanice poměrně pěkná a moderně elegantní. Schéma bezbariérovosti vyjadřuje i rozložení horní části objektu metra. Objektem se dá projít, pokud jdete od autobusu ze stanice 'Střížkov ulice Vysočanská směrem např k Poliklinice Prosek a nebo můžete opbjekt obejít tím, že půjdete až na křižovatku s Lovosickou, ale to je delší cesta. Z této stanice autobusů je potřeba jít směrem do objektu ještě několik metrů ve směru, v kterém jste autobusem přijeli. Stanice metra je na rozdíl od stanice Prosek sice umístěna také stejné straně Vysočanské ulice, ale k zastávce autobusu směr Prosek, Vysočanská musíte jít na křižovatku s Lovosickou, kde je světelná signalizace a přejít Vysočanskou (měli jste ji po levé ruce) a dát se zpět pár metrů doleva. Fotky se stanicemi výtahů najdete na stránkách dopravního podniku.

Adresa: Křižovatka Vysočanská x Lovosická

Web: https://mapy.cz/s/mamoramefa

Další web:: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-c/strizkov

Prostředky řešení bezbariérovosti: Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu, Eskalátory / pohyblivý chodník, Břehová nástupiště - pro každý směr samostatné vstup na nástupiště, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Nástupiště bez sloupů, Dva a více východů z nástupiště, Vestibul na uliční úrovni, Výtah / pohyblivý chodník, Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1)

Bankomat: Fio Banka

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Veřejné WC

Poznámky k čemukoli: Návazná doprava: stanice u budovy metra - když metrem přijedete, vyjdete na ulici, musíte se dát doleva: 177 Poliklinika Mazurská (lze jet i ze stanice Ládví nedbo Kobylisy, kopíruje linku metra) 152 Sídliště Čimice (také tato linka kopíruje až na Kolylisy linku metra) 166 Třeboradice 183 Sídliště Ďáblice - Vozovna Kobylisy noční: 911 Nádraží Hostivař 913 Dolní Chabry Na druhé straně ulice Vysočanská jezdí autobusy: 152 Prosek - Vysočanská - Českomoravská 166 Nemocnice Bulovka - Domov seniorů Ďáblice 183 Háje noční spoje: 913 Točná 911 Cukrovar Čakovice Stanice busů na Lovosické blíž k metru: 201 Satalice - Černý most 151 Novoborská 166 Třeboradice Na druhé straně Lovosické - musí se přejít na křižovatce Vysočanská x Lovosická přes světelnou křižovatku: 201 Nádraží Holešovice 400 Nový Bor, autobusové nádraží 151 Českomoravská (též z Vysočanské, což je blíž od metra, ale výhodnější např. z Polikliniky Prosek) 410 Doksy. V objektu metra: Point market Restaurace Střižna Lékárna Dr. Max - blíž ke křižovatce Za Vysočanskou venkovní posilovna Rumburská. Před Poliklinikou tržíště. Od metra je možné jet přímo k Poliklinice midibusem 166. Jinak se jde přes roh křižovatky, parkovou cestou k přechodu, přejdete a dáte se pod úhlem 45 stupňů doprava ještě přžes boční bezejmennou ulici (zajíždí sem obsluha k Poliklinice a vlevo je parkoviště pro ty, kteří přijíždějí mna Polikliniku auty). Na Poliklinice též různé obchody - lékárna Prosek, Fruitisimo, Burgery U Egypťana, Potraviny Jitka Špinková. Něktgerá oddělení jsou i ve vedlejší boční budově - při pohledu na polikliniku napravo. V Poliklinice pevné schody a výtahy. jde zde odběr krve, zubní, endokrinologie ... též bývala první pomoc večer a v noci (ověřte si, prosím) a lůžková část. Na tržišti před Poliklinikou Pekárna Daspek a Kofidium.

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.