image/svg+xml

Prosek, stanice metra C

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Prosek, stanice metra C

Popis: Nástupiště jsou břehová, stanice má koleje uprostřed, vystupuje se tedy vpravo po směru jízdy a je to nástupiště bez sloupů. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici nejsou vodící linie. Z nástupiště jsou výstupy po stranách. Na nástupišti je akustický majáček a oznámení směru eskalátoru. Stanice slouží k přestupu mezi metrem a autobusovou dopravou a samozřejmě pro obyvatele sídliště Prosek, kteří tu bydlí nebo cestující, kteří sem jedou nakupovat a podobně. Do vestibulu, který je v podchodu, se lze dostat přes eskalátory, po pevných schodech nebo dvěma výtahy, každý z jednoho nástupiště. Výtahy mají zastávku v podchodu, ale můžete s nimi vyjet až na uliční úroveň. Vystoupíte z nich na Vysočanské, na straně u Billy. na schématu jsou označeny jako V420 a V421. Vestibul stanice je pod úrovní ulice a je spojen s podchodem. Další 3 výtahy jsou z podchodu na uliční úroveň. Na uliční úrovní jsou na Prosecké ulici na obou stranách, na Vysočanské ulici na chodníku ve směru do 'Vysočan. Více o výtazích na stránkách DPP. včetně fotek stanic výtahů: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-c/prosek . Výstup z podchodu buď plošinově a nebo k autobusům po pevných pěších schodech souběžně s eskalátory. Pro stanici zatím není dostupné schéma Prosek a okolí, pouze schéma bezbariérovosti.

Adresa: křižovatka Prosecká x Vysočanská, sídliště Prosek, Praha 9

Web: https://mapy.cz/s/nenuceceke

Další web:: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-c/prosek

Prostředky řešení bezbariérovosti: Eskalátory / pohyblivý chodník, Břehová nástupiště - pro každý směr samostatné vstup na nástupiště, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Nástupiště bez sloupů, Vestibul pod úrovní ulice, Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Dva a více východů z nástupiště, Výtah / pohyblivý chodník, Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1)

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Bistro / Restaurace, Veřejné WC, Potraviny / smíšené zboží / Rellay

Poznámky k čemukoli: U stanice obchodní dům Billa, v které najdete: Billa obchod s potravinami DM Drogerie markt Fit & slim studio Kavárna Pro Caffe Elektroworld Benu lékárna Pizzeria Carleone Mc Donald's Návazná doprava: ulice Vysočanská u Billy - zastávka je pár metrů vpředu při výstupu z podchodu: 177 Poliklinika Mazurská 152 Sídliště Čimice 183 Vozovna Kobylisy noční: 911 Nádraží Hostivař 913 Dolní Chabry Vysočanská směr Vysočany: 183 Háje 151 a 152 Ćeskomoravská 177 Chodov noční 913 Točná zastávka Prosek, ulice Prosecká, před Billou: trolejobus 58 (z Letňan na Palmovku) 375 Českomoravská 136 Jižní Město 195 Zahradní Město - Jesenická zastávka Prosek, Prosecká, na druhé straně před budovou Icopal Vedag, Lékárna Prosek Point a BMI střešní a izolační systémy:¨ trolejbus 58 do Letňan a Čekovic + autobusy: 375 Letňany - Brandýs - Stará Boleslav 136 Letňany - Sídliště Čakovice 195 Letňany - Sídliště Letňany Poblíž na rohu Prosecké a Vysočanské v objektu Prosek Point restaurace Ristorante Pizzeria Proseco a FastGood Buffet Reastaurant.

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.