image/svg+xml

Zličín, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Zličín, stanice metra B

Popis: Nástupiště je ostrovní a má koleje po stranách. Na nástupišti jsou sloupy. Z nástupiště je za kolejí, po které přijíždí soupravy ze směru z centra a od Černého mostu jsou okna, kterými je vidět ven - denní světlo. Tato stanice je zatím poslední, tedy konečná stanice a je třeba opustit soupravu. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště je výstup vpředu ve směru z centra a od Černého mostu. Na nástupišti je akustický majáček. Do vestibulu se lze dostat přes pevné schody nebo výtahem, který je na nástupišti, vlevo od schodiště. Výtah zastaví ve vestibulu stanice, který je na úrovni ulice. Při vstupu do metra je vpravo od schodiště. Při výstupu - vystoupíte z výtahu a dáte s doleva a projdete ven do prostoru autobusového terminálu. Pouze při první koleji, to jest do centra, je instalována nástupní rampa, která minimalizuje rozdíl mezi výškou nástupiště a podlahou vozidla, cestující se tak snadno dostanou do prvního vagónu metra. Během letních prázdnin 2023 tu bude pokusně instalována stěna s dveřmi, které budou bránit vstupu cestujících ke koleji, než přijede souprava. Vzhledem k tomu, že půjde o testování toho, aby metro i v poloautomatickém režimu řízení zastavilo dveřmi přím o u dveří nástupiště, bude znemožněn nástup do prvních dvou vozů do centra. Kolej do centra je po sejití pevného schodiště vpravo. Autobusový terminál. Vlevo a pak doprava nástupní chodník nebo uprostřed ostrovní nástupiště. Nejblíž k metru, nástupiště 5 - ze dveří metra jen doprava (před zabočením doleva): 306 Jenče, Lidická 347 Hostivice, Nádraží 386 Kladno, autobusové nádraží 336 Hostivice Ve vilkách 957 noční Hostivice, Ve vilkách 358 Rudná, Hořelice Nástupiště 4 (první vlevo): 100 Letiště Ruzyně 180 Dejvická 324 Slaný, Rabasoba 304 a 380 Vypich Nástupiště 3 (dále po chodníku) 180 Obchodní centrum Zličín 246 Poliklinika Modřany 130 Chaplinovo náměstí (Barrandov) 249 Zličín 851 Plzeň - Brno, Benešova třída 915 Plzeň - Košice Nástupiště 1: jezdíval odsud RegioJet do Plzeně, na mapy.cz není uvedeno Ostrovní nástupiště: nástupiště 9 - neuvedeno, neobsazeno? Nástupiště 8: 380 Králův Dvůr,. Počáply 307 Unhošť, nám. 310 Nučice, Prokopská náves 311 Řevnice, nádraží 309 Nádraží Radotín¨ 962 noční Beroun, sídliště Nástupiště 7 (dále po nástupišti): 384 Zdice Z druhé strany, přibližně mezi zastávkami 8 a 7 : linky 560674 a 156530 Žatec, autobusové nádraží Autobusy, které zde končí, přijíždí z pohledu od metra vlevo. Vystoupíte a jdete vlevo směrem k metru, víceméně přímo jsou dveře do vestibulu metra.

Adresa: Řevnická ulice, Praha 5 - Třebonice

Web: https://mapy.cz/s/kotadocazo

Další web:: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Zlicin

Prostředky řešení bezbariérovosti: Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1), Nástupní rampa u prvních dveří soupravy, Výtah / pohyblivý chodník, Nástupiště se sloupy a dalšími objekty uprostřed nástupiště, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Vestibul na uliční úrovni, Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu

Bankomat: Česká spořitelna

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Nápojový nebo potravinový automat, Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Veřejné WC

Poznámky k čemukoli: Před dveřmi do vestibulu metra různé stánky: stánek rychlého občerstvení, s pizzami (Pizza Company a KMK Pizza), pekařství Kabát.

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1842-wc-metro-b-zlicin

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.