image/svg+xml

Stodůlky, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Stodůlky, stanice metra B

Popis: Nástupiště je ostrovní, má koleje po stranách a je se sloupy. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště je výstup na obou koncích. Vzadu při směru z centra pevné schodiště do vestibulu na Šostakovičově náměstí - uliční úroveň, na Jeremiášovu ulici se však musí ještě po dalších pevných schodech. Ve směru z centra vpředu jsou pevné schody do poduličního vestibulu, zde končí placený prostor, jsou dveře a na ulici musíte vyjet eskalátory. Vyjedete na náměstí Jun kových směrem k vodní kaskádě a dětskému hřišti, dále k ulici Svitákově a do Britské čtvrti. Poslední způsob, jak se dostat z nástupiště je výtahem uprostřed nástupiště, nástup do výtahu je zpětně ve směru od centra. Výtah vás vyveze na náměstí Junkovýách, vyjdete proti Komerční bance. Všechny vstupy a vestibuly jsou opatřeny dalšími hlasovými majáčky. Na nástupišti je akustický majáček k výtahu. Z vestibulu Šostakovičovo náměstí se dostanete v jeho v pravém rohu tedy asi pod úhlem 45 stupňů od výstupu z placeného prostoru, pevnými schody k autobusům: 130 a 246 Zličín 225 Nádraží Veleslavín Do pačného směru se dostanete vpravo podchodem a na jeho konci vlevo po betonových schodech: 225 Velká Chuchle, 130m Chaplinovo náměstí 246 Poliklinika Modřany 394 ve všední dny Nové Butovice

Adresa: východní vestibul: Šostakovičovo náměstí, západní vestibul: náměstí Junkových

Web: https://mapy.cz/s/hazusajobe

Další web:: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Stodulky

Prostředky řešení bezbariérovosti: Eskalátory / pohyblivý chodník, Výtah / pohyblivý chodník, Vestibul pod úrovní ulice, Dva a více východů z nástupiště, Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1), Nástupiště se sloupy a dalšími objekty uprostřed nástupiště, Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Nástupní rampa u prvních dveří soupravy, Vestibul na uliční úrovni

Bankomat: Komerční banka

Poznámky k čemukoli: Osvětlení nástupiště, podélně uprostřed méně světla než u kolejí. V okolí u Šestakovičova náměstí Česká pošta 515. Na náměstí Junkových vlevo od Jeremiášovy ulice restaurace jako Kolkovna, Zen Bistro, Red Café. Za vstupem do metra na nám. Junkových vodní kaskáda, jeviště, dětské hřiště, Pekařství u Dvou rohlíků. British Quater Apartments (hotel), Apartments City West. Bulvár pro pěší připomíná pařížský la de fense. Pozor uprostgřed n áměstgí jsou široké neoznačené schody, budou asi pro zrakově postižené nebezpečné hlavně při chůzi dolů směrem k Jeremiášově ulici.

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1588-wc-metro-b-stodulky

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.