image/svg+xml

Luka, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Luka, stanice metra B

Popis: Nástupiště je ostrovní a má tedy koleje po stranách a je to nástupiště bez sloupů. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště je výstup vzadu ze směru Černý most a centrum, ze směru Zličín vpředu. Z nástupiště se dostanete i výtahem, který je vlevo od schodiště při koleji z centra, musíte jít ještě kratší chodbičkou podél schodiště k výtahu. Výtah Vás vyveze nad schodiště. Pří vstupu do metra je výtah po pravé straně před schodištěm. Na nástupišti není akustický majáček. Do vestibulu se lze dostat přes pěší schody. Vestibul stanice je nad úrovní ulice. Na ulici se tedy musí sejít opět po schodech dolů. Z vestibulu je možné jít doprava k ulici Mukařovského a protože jsme v úrovni nad touto ulicí, buď můžeme doprava po pevných schodech nebo přímo lávkou přes ulici Mukařovského nebo objet vozíkem nebo obejít po šikmé ploše doleva a k autobusu se vydat doprava. Na Mukařovského ulici u metra (pár metrů po směru sejítí schodiště z vestibulu) k zastávce autobusů 137 směr Na Knížecí 174 směr Vypich 225 směr Nádraží Veleslavín.¨ 266 směr Nové Butovice Odsud se také dostanete autobusem 174 k firmě Adaptech (Smetáčkova 1484/2, výstup ve stanici Nárožní, 4 stanice), která dodává speciální kompenzační pomůcky pro zrakově postižené. V noci z této zastávky odjíždějí linky 902 do Lysolájí a 904 na Sídliště Stodůlky. K protisměrné zastávce se dostanete z vestibulu po lávce a z ní pak vpravo dolů na chodník ulice Mukařovské a pár metrů přímo. Odjíždějí odsud linky:¨ 137 Malá Ohrada 174 Třebonice 225 Velká Ohrada 301 Chýnice 362 Jinočany, náměstí. V noci pak linky 902 Řeporyjské náměstí a 904 na Sídliště Písnice

Adresa: Mukařovského, Praha 5

Web: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Luka

Další web:: https://mapy.cz/s/mojucezelo

Prostředky řešení bezbariérovosti: Výtah / pohyblivý chodník, Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Nástupiště bez sloupů, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu

Bankomat: Česká spořitelna, Air Banka

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Bistro / Restaurace, Potraviny / smíšené zboží / Rellay

Poznámky k čemukoli: Vestibul stanice je nad úrovní ulice. Na nástupišti jsou okna, je vidět ven na Mukařovskou ulici a na druhé straně na cestu v sídlištní zóně. Poblíž Penny market, Albert, KM Pizza, bankomat i platbomat České spořitelny, Banyan restaurace a Bistro, lékárna Benu, Rossman, Tesco Supermarket, za ulicí Mukařovského pak restaurace KangBei a Filip Miller a solárium Ergoline. Na stanici či poblíž alespoň podle mapy.cz chybí veřejné WC. Neuvádí ho ani WCkompas.

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.