image/svg+xml

Lužiny, sanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Lužiny, sanice metra B

Popis: Nástupiště má koleje po stranách a je to nástupiště se sloupy. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Na nástupišti není akustický majáček. Z nástupiště je výstup po pevných schodech vzadu při příjezdu z centra, tedy ze směru Černý most. Při příjezdu ze Zličína vpředu. Vestibul stanice je v úrovni ulice. Dveře z něho vedou do dvou stran. Východ vpravo z vestibulu je do ulice Archeologická, n naproti je obchodní centrum. Druhý východ je vlevo směrem k tržišti. Tato stanice má výtah. K výtahu se dostanete po nástupišti, podél do centra, je vpravo od pevného schodiště. Vede k němu ulička za schody oddělená od koleje zídkou. Při příchodu k vstupu do stanice je výtah po pravé ruce u vstupu z Archeologické, proti nákupnímu centru a Domu služeb. V objektu vestibulu metra je prodejna Relay a WC. Na Lužinách není návazná autobusová doprava. STanice je umístěna uprostřed sídliště. V objektu Domu služeb je Pošta, Fruitisimo, DM Drogerie, Billa, Okay, restaurace Prima bašta, Gouirment Food Point, Oriental food a KFC, Městská knihovna. Je zde i socha Jinocha na startu a muže v cíli. Najdete tu i Alzu a lékárnu Benu.

Adresa: Archeologická ulice, Praha 5

Web: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Luziny

Další web:: https://mapy.cz/s/garumokecu

Prostředky řešení bezbariérovosti: Výtah / pohyblivý chodník, Nástupiště se sloupy a dalšími objekty uprostřed nástupiště, Vestibul na uliční úrovni, Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu, Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy

Bankomat: Česká spořitelna

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Bistro / Restaurace, Veřejné WC

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1840-wc-metro-b-luziny

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.