image/svg+xml

Hůrka, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Hůrka, stanice metra B

Popis: Nástupiště má koleje po stranách a je to nástupiště se sloupy. Na nástupišti je i denní světlo u za kolejemi - výhled ven. V prostorách nástupiště jsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště je výstup vpředu ve směru od Černého mostu a centra a vzadu při příjezdu od Zličína. Na nástupišti není akustický majáček. Do vestibulu se lze dostat přes pěší schody. Vestibul stanice je v úrovni ulice. Tato stanice má výtah vpravo od pevných schodů. Spojuje úroveň vestibulu v uliční úrovni s úrovní nástupiště. Na nástupištích (v obou směrech) je instalována nástupní rampa, která minimalizuje rozdíl mezi výškou nástupiště a podlahou vozidla, cestující se tak snadno dostanou do prvního vagónu metra. Vpravo z vestibulu metra se dá projít mezi domy do Petržílkovy ulice, kde jsou zastávky autobusů: 168 a 266 Nové Butovice 149 Dejvická 137 Na Knížecí Na druhé straně ulice, tedy v protisměru (nevidím tam žádný přechod pro chodce) 168 Bílá Hora 149 Stodůlky - Bavorská 137 Malá Ohrada Poblíž bazén Gymnáuzia Jana Heyrovského

Adresa: Slunečné náměstí, Praha 4

Web: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Hurka

Další web:: https://mapy.cz/s/kebamafofo

Prostředky řešení bezbariérovosti: Taktilní nebo světelné bezpečnostní pásy, Nástupiště se sloupy a dalšími objekty uprostřed nástupiště, Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Nástupní rampa u prvních dveří soupravy, Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Vestibul na uliční úrovni, Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu, Výtah / pohyblivý chodník

Bankomat: Česká spořitelna

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Veřejné WC

Poznámky k čemukoli: Pošta, lékárna dr. Max, Stay Golden Economy (non stop Dubajské solarium).¨ Metro do další stanice Lužiny projíždí proskleným mostem nad Nepomuckým rybníkem.

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1839-wc-metro-b-hurka

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.