image/svg+xml

Nové Butovice, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Nové Butovice, stanice metra B

Popis: Nástupiště stanice je bez sloupů, jde o hloubenou stanici. Uprostřed nástupiště pouze reklamní pen aly a lavičky k odpočinku při čekání na metro. V prostorách nástupiště nejsou zvýrazněny bezpečnostní pásy a ve stanici jsou vodící linie. Z nástupiště jsou výstupy na obou koncích. Na nástupišti je akustický majáček. Do vestibulu se lze dostat přes pěší schody. Vestibul stanice je v úrovni ulice. Do druhého vestibulu ve směru ZÁPAD (Hůrka) se lze dostat přes schody s pohyblivou plošinou. Tento vestibul je v úrovni ulice. Dráha šikmé schodišťové plošiny je oddělená skleněnou stěnou od pevného schodiště a nástupy jsou vybaveny zábranami, zamezujícími vstup, pokud je plošina v jízdě nebo mimo prostor nástupů. Prostor plošiny je vybaven automatickou zábranou zamezující její opuštění mimo prostor nástupů. Ovládací tlačítko pro přivolání nebo pro jízdu se musí přidržovat po celou dobu jízdy plošiny, jinak se plošina zastaví. Nedaleko Speciální střední školy pro zrakově postižené (Gymnázium a Obchodní akademie) https://mapy.cz/s/nukuparono 1,1 km, 17 minut, trasu je nutné se naučit, poměrně složitá, je možn é absolvovat i po kovových schodech. Výstupy z metra Západní vestibul, tj. vpředu při jízdě z centra, vzadu při jízdě ze Zličína. Kromě pevných schodů i výtah. Na schématu vlevo. P+R parkování. Bus 904 noční do Písnice. U výstupu E6 i eskalátor. Podchodem pod Bucharovu k autobusům Nástupiště H: 137 Malá Ohrada, 149 Stodůlky, Baviorská, 184 Vypich (lze na ně nastoupit i od východního výstupu), 168 Bílá Hora,. 904 noční Sídliště Stodůlky. Nástupiště G - bus PID 394 Králův Dvůr. Autobusové nástupiště F určené pro autobusy mimo systém Pražské integrované dopravy. K stanovištím autobusů H, G (F) lze dojít i z východního výstupu metra (obvyklejší, ale asi trochu dále) přes přechod přes silnici - autobusový terminál, doleva, přes další přechod a podél budovy a na konci budovy doprava (tuším mírně do kopečka). Východní vestibul metra: z nástupiště při příjezdu z centra vzadu, při příjezdu od Zličína vpředu. Výstup E2 (vlevo ze stanice) nástupiště A už zmíněné linky 137 Malá Ohrada a 149 Bavorská, 184 Vypich. Zde výstupní pro linky 142, 168, 394 Výstup E1 vpravo: Nástupiště C: 142 a 184 obě směr Velká Ohrada. Případně náhradní autobusová doprava za metro směr Zličín. Vpravo od ní nástupiště B: linky 137 Na Knížecí, 149 Dejvická, 168 Bílá Hora, případně náhradní autobusová doprava za metra směr Smíchovské nádraží. Ze stanice Nové Butovice je možné jít na procházku do Prokopského údolí: https://mapy.cz/s/hoduceguzo (2,9 km a dále, mapy.cz odhad 50 minut)

Adresa: Bucharova ulice, Praha 4 - Nové Butovice

Web: https://www.dpp.cz/cestovani/bezbarierove-cestovani/metro/trasa-b/Nove-Butovice

Další web:: https://mapy.cz/zakladni?source=pubt&id=15305957&ds=1&x=14.3521123&y=50.0509284&z=18

Další web:: https://mapy.cz/s/nukuparono

Prostředky řešení bezbariérovosti: Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Nástupiště bez sloupů, Dva a více východů z nástupiště, Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1), Vodící linie v metru, na žst. vodící linie včetně varovného pásu (z2), Vestibul na uliční úrovni, Pevné schodiště z nástupiště do vestibulu, Zdvižná plošina místo výtahů

Bankomat: Česká spořitelna

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Bistro / Restaurace

Poznámky k čemukoli: KM Pizza a Fiorentina Pizza, nedaleko pitko, obchodní centrum Žabka, Stanley's bistro , druhé pitko

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1838-wc-metro-b-nove-butovice

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.