image/svg+xml

Jinonice, stanice metra B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Jinonice, stanice metra B

Popis: Stanice Jinonice je trojlodní, ale sloupy nejsou příliš široké. Ze stanice vede eskalátor, který je vzadu při příjezdu od centra a vpředu při cestě od Zličína. Stanice má kovově skleněné obložení. Stanice zatím není bezbariérově upravena, došlo pouze k výměně ruských eskalátorů za modernější. U prvních vozů metra jsou plošiny pro nástup kočárků a imobilních cestujících (např. o berlích, na vozíku - pokud se sem bez výtahu s pomocí cizích po eskalátoru dostanou). Vestibul metra je na uliční úrovni a ven vedou dvoje dveře - směrem na Radlickou k autobusům 138 Malá Ohrada nebo 149 Stodůlky - Bavorská a na protější straně Radlické ulice 149 Dejvická a 137 Na Knížecí. Na tuto stranu podejdete Radlickou podchodem, blíž k němu je z postranního výstupu (za eskalátory vpravo). Autobusy 137 a 149 také odjíždí ze stanice Jinonice v ulici Zářezu. V objektu vstupu do metra najdeme WC a bankomat České spořitelny. Pokud půjdeme od pravého východu z metra přímo k podchodu pod ulicí V Zářezu a pak do vršku, zprava se připojí další cesta od stanice autobusu Jinonice (ulice V Zářezu), ale my pokračujeme stále vlevo kolem zeleně, vpravo se začínají objevovat domy a po několika metrech doprava dojdeme k Fakultě sociálních věcí Univerzity Karlovy, kde je i knihovna. Domy zde tvoří půlkruh. Nedaleko stanice metra Jinonice, při výstupu na Radlickou a doleva můžeme dojít po pěším chodníku, přejít ulici Puchmajerovu a po několika metrech doleva do ulice U polí a na prostranství před vlakovou zastávkou Praha-Jinonice doprava. Zastávka leží na trati Praha-Smíchov - Hostivice (pražský Semmering). Ze stanice Jinonice je možné se vydat také do Prokopského údolí ( https://mapy.cz/s/celeludegu 4 km cca 1 hod. okruh).

Adresa: Radlická 511/208, Praha 5

Web: https://mapy.cz/s/catohusoco

Prostředky řešení bezbariérovosti: Nástupní rampa u prvních dveří soupravy, Eskalátory / pohyblivý chodník, Trojlodní stanice s prostupy

Bankomat: Česká spořitelna

Poznámky k čemukoli: Nevím, zda tu jsou WC na euroklíč, stejně jako VPN a další ...

Bližší info o WC - odkaz na WCkompas: https://www.wckompas.cz/1837-wc-metro-b-jinonice

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.