image/svg+xml

Křižíkova, stanice metr B

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé)

Křižíkova, stanice metr B

Popis: Stanice zatím není příliš bezbariérová. Není uvedena na DPP.cz s atributy bezbariérovosti. STanice je trojlodní, hloubená, barva obložení hnědá. Při příjezdu z centra se vystupuje z prostředního tubusu vpředu, při příjezdu od Černého mostu z prostředního tubusu vzadu. Nejdříve musíte překonat pevné schodiště, po té chodbou pár metrů a doleva k eskalátorům na uliční úroveň. Malý vestibul propojen s ulicí - východ napravo i nalevo na pěší zonu ulici Thámovy mezi ulicemi Křižíkova (dozadu za směr, kterým jste vyjeli eskalátory z metra) a Sokolovská (ve směru, kterým jste vyjeli eskalátory na ulici). Kolem různé prodejny, kadeřnictví, hotel Charles Central (vlevo), Benu lékárna (vlevo od východu), různé restaurace a Fast foody, např. Božský trdelník ...WC (vpravo z východu) v objektu metra, který je uprostřed ulice. Pokud chcete jít na tramvaj, která jede ze Sokolovské, jdete východem vlevo a pak doprava na roh ulice Sokolovská a za roh doleva a několik metrů ke stanici tramvají směr Invalidovna, Palmovka ... Pokud chcete jet tramvají ke Karlínskému náměstí, jdete výstupem z vestibulu metra doprava a doleva Thámovou ulicí, držet se vlevo přirozené linie domu, na roh se Sokolovskou a k hraně ulice, kde je přechod, přejít přes ulici, koleje a ulici na chodník a doprava, před Billou přejít ulici napravo na ostrůvek tramvaje. Od stanice metra Křižíkova je také možné jít směrem k tunelu, který spojuje Karlín a Žižkov. Vyjdete vlevo a Thámovou ulicí na roh s Křižíkovou, kterou přejdete a pokračujete v tomto směru stále Thámovou ulicí, kolmou ulicí na Křižíkovou, ještě musíte přejít ulici Pernerovu, která Thámovu kříží a už se blížíte tunelu pod železniční tratí na Hrabovce (Masarykovo nádraží - Libeň). Tunel se stáčí mírně doprava a do svahu. Vyjdete z něj na Tachovské ulici, pod Vítkovem, poblíž Husitské ulice.

Adresa: Thámova ulice, Praha 8

Web: https://mapy.cz/s/lofevutepa

Prostředky řešení bezbariérovosti: Návazná povrchová doprava (bus, tram, vlak), Pevné schodiště až z podchodu, Vestibul na uliční úrovni, Majáček - směr eskalátoru a vstup do metra, u žst. (z1), Eskalátory / pohyblivý chodník

Bankomat: Moneta Money Bank, ČSOB

Prodejny / bistro / restaurace / další služby: Potraviny / smíšené zboží / Rellay, Bistro / Restaurace, Veřejné WC

Poznámky k čemukoli: Nejsem si jist majáčkem pro VPNku, nevím, zda WC jsou na eruoklíč

Comments

Popis dopravních uzlů a stanic různých druhů dopravy nejen pro zrakově postižené (příp. tras pro nevidomé) was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.